Eden + SKK = Sant

  • 1 apr 2022

Hej Medlemmar!

Ombyggnationen har visat sig innebära en del motgångar och den senaste besiktningen visade att vi kommer att behöva göra ett par ganska omfattande åtgärder. Tidigare har vi kunnat reklamera de fel som uppstått under bygget men dessvärre kunde vi inte få entreprenörer att bekosta dem den är gången, detta p.g.a. en kontraktsmiss vilket innebär att vi står inför stora utgifter, något som klubbens ekonomi tyvärr inte klarar av. Efter samtal med både entreprenör om eventuella lösningar och Stockholm Stad om ekonomiskt stöd så har vi nu erbjudits möjligheten till att inleda ett samarbete med företaget som renoverar vårt gamla klubbhus Annexet. Lösningen blir att vi får stöd till renoveringen och vi upplåter våra lokaler till dem under vissa dagar och kvällar i sommar.

Jag hade i veckan ett möte med Johan Grandin som är ansvarig för den krog som kommer att ligga i Annexet (som kommer att heta ”Eden”) och vi är båda väldigt pepp på samarbetet.

”Vi har ju äntligen lyckats få tillgång till Annexet men saknade en tillhörande brygga så det här samarbetet blir perfekt för oss och härligt att få kunna erbjuda cocktails precis vid vattnet. Stockholmarna kommer älska det här! Vi hade ett överskott i budgeten för renoveringen så det känns fint att få hjälpa SKK som ju har gamla band till Annexet och vars anda lever kvar i lokalerna. Jag tror att det här kommer att bli riktigt grymt för alla!”, sa Johan på mötet.

Samarbetet innebär att klubben kommer att nyttjas som en bastu & loungebar under fredagar och lördagar i sommar (med start i juni) och ingen paddling kan då ske.

Gäster till Eden kommer även att nyttja våra toaletter då de inte kommer att hinna få ordning på all VVS i Annexet till invigningen. Vår egen renovering kommer att påbörjas i höst efter säsongen.

Personligen tror jag att det här kommer att göra klubben till en social pärla som inte bara präglas av träning utan även avslappnat häng med trevlig atmosfär! Det kommer även stärka våra kontakter med både Stockholms Stad och Eden inför fler evenemang och samarbeten i framtiden.

Tiderna som gäller är alltså fredagar och lördagar mellan kl 15 - 22 (med start i juni) och det kommer då inte att gå att nyttja klubben för paddling eller annan idrottsaktivitet. Men alla medlemmar i SKK kommer att ha fri entré till både Eden och loungebaren!

Vi ses på after-paddlingen!

Justin Walemark, Ordförande SKK