Information

Stockholms Kajak klubb

Klubben ligger centralt beläget alldeles under Västerbron på Kungsholmen.

Stockholms Kajak klubb har ca 600 medlemmar — både solskenspaddlare, tävlingspaddlare och målmedvetna åretruntpaddlare. För att bli medlem krävs avklarad introduktion, läs mer under Bli medlem.

 

Klubbhistoria

Klubben bildades den 19 april 1933 och har en aktningsvärd historia med flera internationella framgångar — bl. a. brons i tandem från OS i Berlin 1936 och VM-guld i 15000 m Faltbåt (en hopfällbar kanot av träribbor och gummiduk) i Vaxholm. Många SM-tecken har också erhållits genom åren. Flera av klubbens medlemmar, både kvinnliga och manliga, har dessutom blivit utnämnda till s.k. "Stor Grabb" av Svenska Kanotförbundet. Under sjuttiotalet var det stor ungdomsaktivitet i klubben — verksamheten fungerade mer eller mindre som en scoutrörelse. Idag har Stockholms Kajakklubb aktiviteter främst för motionärer men även för de med tävlingsambition.

 

Anekdot

Den uppmärksamme har säkert noterat att klubbens namn frekvent särskrivs som "Stockholms Kajak Klubb". Detta syns exempelvis på vårt klubbhus och är ett arv från när klubben bildades 1933 och det är med den stavningen klubben är registrerad hos Skatteverket.