Nyheter

Sorgliga nyheter

  • 30 jul 2020

Med stor sorg vill vi meddela att vår ordförande Ingemar Persson gått bort. Den korta tid vi fick förmånen att ha Ingemar som ordförande, gjorde han avtryck med sitt kloka, lugna och ödmjuka sätt. En stor förlust för klubben och oss andra i styrelsen, men våra tankar går främst till Ingemars närmaste familj.

Tack för allt Ingemar.

Ny surfski

  • 21 jul 2020

Info om klubbens inköp av surfski

Under sommaren meddelade återförsäljaren av Epic surfskis att leveransen till Europa inte gått iväg från Kina. Anledningen var att kinesiska myndigheter tvingat Epic att flytta fabriken. Ingen ny leveranstid har meddelats. Styrelsen tog beslutet att annullera ordern av den Epic V9 som vi beställt och köpte istället in en NK squall 540. Skillnaden mellan Squall 580 och 540 är utöver längden på surfskin även längden på cockpit. Om några medlemmar upplevt problem med att nå fram till fotpedalerna i squall 580 är med andra ord Squall 540 ett bättre val. 

Styrelsen

Nya kajaker

  • 1 jul 2020

Klubben har fått hem en sprillans ny surfski - en Squall 57 från Nordic Kayaks. Den ligger i fack 5, och det är fritt fram att börja paddla den.

Den motsvarar ungefär en Epic V8 PRO i stabilitet, men passar nättare personer ännu bättre. Dels pga att den är kortare, men också för att den är lätt, ca 11,5 kg. Denna ersätter den gamla Epic V8 som såldes. Vi gör ett test med denna som klubbski. Det som avgör om vi kan skaffa fler lättare skis är hur försiktigt skin hanteras. Den har bärhandtag fram, bak och i sidorna, så ta det bara lugnt när du flyttar skin.

Ett stort OBS!!! Lämna aldrig skin på bockarna, särskilt om det blåser. Om du måste lägga den ifrån dig för att låsa upp dörren, lägg den uppochner så vindskyddat det går.

I juli får vi en riktig nyhet till klubben, en Epic V9. Den ersätter den gamla V10 Sport som såldes.

Hoppas alla får en härlig paddelsommar

Styrelsen