Nyheter

Tävlingslicens 2017

  • 31 mar 2017

Om du ska representera klubben på nationella tävlingar där det krävs licens så är det nu dags att förnya/ skaffa denna. Licensen kostar 100kr något som bekostas av klubben. Maila fullständigt namn samt personnummer till hjgsandstrom@icloud.com 

Medlemsavgift 2017

  • 29 mar 2017

Vi har skickat ut fakturor till alla medlemmar för medlemsavgift 2017. Flera av er har tyvärr fått felaktigt belopp och ni ska ha fått ett mail som förklarar detta. Om du är osäker på vilket belopp du ska betala, maila till info@kajak.org.

Mvh/Styrelsen

Klubbkläder

  • 25 mar 2017

Nu har vi möjlighet att äntligen träna och tävla i klubbens egna kläder!

Designen är baserad på klubbens originaldesign och långärmad träningströja, en tjockare långärmad träningströja samt ett par shorts är vad som i första skedet finns tillgängligt. Utöver detta så kommer det även finnas ett tävlingslinne som klubben köper in och distribuerar till de som tävlar för klubben på i första hand nationella slätvattentävlingar. klicka på länken nedan för att se design och läsa mer om plaggen.

http://preview.trimtex.ee/project/589b0d9acad81/589b0e140bdfc

Klubbens medlemmar kommer kunna köpa kläder vid två tillfällen i vår/sommar. Första tillfället är 5 april. Andra tillfället kommer bli senare i sommar.  

Leveranstid på sin lagda order 5 april är 6-8 veckor.

Priserna för plaggen är 

Hood: 525kr

Långärmad tröja: 450kr

Shorts: 300kr

I din beställning vill vi att du specificera: Namn, personnummer, produkt, storlek

Din beställning mailas till: sofia.borg@hotmail.com märk ditt mail SKK klubbkläder.

Betalning sker när man hämtar ut sina kläder.

Det finns möjlighet till att känna och testa plaggen i klubbhuset mellan den 24 mars – 3 april. Observera att dessa plagg inte är samma design som de vi köper in utan endast samma modell. Kläderna får enbart testas i klubbhuset och vänligen hantera dem varsamt då de ska returneras till leverantören.

Vi hoppas på att få se många SKK:are visa klubbens färger under tävling och träning i sommar!

Nu börjar det!

  • 23 mar 2017

Solen värmer, lufttemperaturen stiger, snart är det helt isfritt och då är det hög tid att dra igång paddlingen, om ni inte redan gjort det! Förmodligen är det i år som ni kommer slå ert personbästa runt Kungsholmen! Eller något annat mer eller mindre strukturerat mål med träningen. Viktigast är dock att ha kul, det har väl alla högst upp på listan med målsättningar?!

En sak som inte är så kul är kallt vatten. Särskilt inte om man ligger i det ofrivilligt. Så det ska man undvika…

Det undviks bäst genom att välja en kajak som man vet att man behärskar. Men en del saker kan falla utanför det planerade skeendet.

I det sammanhanget finns det (minst) fem saker som är väldigt viktiga att man tänkt på innan man hamnat i det kalla vattnet.

De tre första är;

1. Flytväst

2. Flytväst

3. Flytväst

Har man klarat av det kan man gå vidare till nästa sak i listan, som också är viktig, men som inte kan ersätta ovanstående tre punkter.

4. Klädsel som är anpassad efter vattentemperaturen.

Även om vårluften kan kännas varm och härlig så är det kallt i vattnet några månader till. Anpassa klädseln efter det.

Om man nu valt en kajak som man behärskar, har flytväst och rätt klädsel men ändå hamnar i vattnet. Vad gör man då? Har ni inte övat på att klättra upp i kajaken i kallt vatten så bör ni utgå från att ni inte kommer klara det. Och alla kan bli skadade eller få materialfel, vilket kan göra det hela omöjligt. Det leder oss till den femte punkten.

5. Var beredd på att simma i land. Fundera över er rutt och håll er nära land.

Ty det är inte alls omöjligt att det är omöjligt att ta sig upp i en kapsejsad kajak. Även om man har tränat på det. Och då är det bra att det är nära till land.

Vad gäller anpassad klädsel finns olika synpunkter, en del vill ha torrdräkt, men det finns andra lösningar. Både billiga och dyra. Men flytväst finns som bekant alltid på klubben. Kajakspecialisten och kajaksidan är två av många leverantörer som har ett bra utbud på funktionell och säker utrustning för motionspaddlare.

Ni kan också kolla

http://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/publikationer/sjofart/trans-064-broschyr-kanotliv_a5-sv.pdf

för mer information om kanoter och säkerhet som är sammanställt av transportstyrelsen tillsammans med kanotförbundet.

Med rätt utrustning och kunskap är det enkelt att påbörja paddelsäsongen tidigt!

Använd flytväst och tänk efter före!

Ses på bryggan!

Styrelsen genom Nils