Viktig information till medlemmar

  • 30 okt 2020

Nya restriktioner och all el avstängd i klubbhuset!

Det är omvälvande tider nu med Corona i vårt samhälle, ett stundande underhållsarbete på klubbhusen och nu i veckan även ett inbrott på klubben. Alla vi medlemmar har påverkats av det här i olika utsträckningar och det har även tärt på våra tålamod.

Senaste nytt från Folkhälsomyndigheten (FHM) är också att öka restriktionerna och avstå från att delta idrottsträningar och undvika fysisk kontakt med andra personer än de man bor tillsammans med. För vår del innebär det att vi tillsvidare pausar våra måndags- och onsdagsträningar och uppmuntrar er till att träna på annat sätt då. Det är så klart rent ut sagt skittråkigt men vi måste ta det ansvaret. Så är det bara.
(Läs mer om nya restriktionerna)

När det gäller bygget har vi ännu inget datum för när vi kan få godkänt att påbörja arbetet men styrelsen har en ständig dialog med Stadsbyggnadskontoret och vi väntas få besked nu i november. Om allt går vägen så är styrelsens ambition att bygget kan påbörjas före jul, men vi kommer att kommunicera exakta datum så fort vi vet mer!

Ovanpå detta så har det idag även brunnit i en säkring kopplat till bastun. Efter kontakt med en elektriker så är bedömningen att det någonstans i kopplingen finns ett fel, men vi vet inte var. Att just säkringen till bastun brann innebär alltså inte att felet är just där utan det kan vara var som helst. En felsökning kommer att innebära en totalöversikt över hela vårt elsystem samt även i elskåpen utanför klubben.

Så i väntan på att en elektriker ska utvärdera vårt el-system är nu därför ALL el avstängd tillsvidare. Det innebär alltså att det inte går att basta, duscha varmt, tända lampor, eller blippa sig in genom grinden. Din vanliga nyckel kommer att funka i grinden men låset är lite trixigt. Dock är det nu ÄNNU VIKTIGARE att se till att grinden går i lås. Den går inte att slänga igen som vi gjort innan.

Det är med detta nu ABSOLUT FÖRBJUDET ATT SLÅ PÅ STRÖMMEN PÅ HUVUDSTRÖMBRYTAREN. Strömmen ska vara avstängd tills den är säkerställd av en elektriker! Slås strömmen på finns risk för att vårt klubbhus brinner ner och då har vi väldigt små chanser att bygga upp det igen (eftersom vi saknar bygglov). Vi vill ha kvar det i många år till!

Det här är inga roliga besked att ge, men solen skiner tyvärr inte alltid på Riddarfjärden och bryggan. Men med allt detta är det så klart fortfarande tillåtet att ge sig ut och paddla! Klubben har jättefina kajaker som alltid trivs bättre i vattnet än på land och så länge vi har den här ljumma vintern är förutsättningarna jättefina. Tänk bara på att vattnet är kallare nu och du kan inte duscha varmt efteråt eller basta. Och håll avstånd till varandra på bryggan.

Vi får fortsätta att ha ett bra tålamod och ta hand om oss själva. Vi hjälps åt.

Justin Walemark, tf. Ordförande SKK