Information från styrelsen

  • 17 aug 2020

Klubbkamrater!

 

Det har har varit ett år präglat av stora förändringar. Covid19-pandemin har påverkat oss alla på något sätt och förändrat i vår vardag, hur vi jobbar, umgås och tränar. För Stockholms Kajakklubb har det inneburit nya rutiner för våra introkurser och att ta med gäster och det kommer bedömt att fortsätta att påverka vår verksamhet även under hösten. Till det pågår just nu också ett stort arbete med att planera inför den omfattande renovering som kommer att påbörjas av våra lokaler.

Stockholm Kajakklubbs största motgång och sorg i år är bortgången av vår ordförande Ingemar Persson. Ingemar lämnade oss hastigt i slutet av juli och förutom att ha varit en väldigt kär klubbkamrat var han även en angelägen ordförande med klubbens bästa som ambition. Hans bortgång lämnade många berörda och kommer bl.a. att innebära ett extra klubbmöte i samband med årets Klubbmästerskap.

Klicka på "Läs mer" här nedan för att ta del av hela nyheten och kommande viktiga datum!

Klubbmästerskap och extra klubbmöte

I och med vår ordförande Ingemars bortgång står vår klubb nu utan ordförande. Det medför att styrelsen kallar till ett extra klubbmöte (§9 i SKK Stadgar) för att tillsätta en ny.
Styrelsens ambition är att en ny ordförande väljs fram till näst årsmöte.
För att slippa samlas vid flera tillfällen har styrelsen valt att placera detta extra klubbmöte i anslutning till årets klubbmästerskap. I samband med detta kommer styrelsen också att fråga om mandat att nyttja en större budget för den kommande renoveringen (se nästa stycke), samt äska om två nya ledamöter till styrelsen. Om DU är intresserad att vara hjälpa till och vara med i styrelsen är du varmt välkommen att höra av dig till valberedningen: elinjoh@hotmail.com, martinyrosen@gmail.com. Gör detta senast den 25 augusti.

Det datum som vi har satt är Söndagen den 6 september kl 13.00 och vår inriktning är att kunna genomföra både KM och klubbmötet på ett säkert sätt där distansering är möjlig. Platsen för mötet är initialt bryggan alternativt Smedsuddsbadet.

I anslutning till klubbmästerskapen brukar det även vara en sedvanlig kräftskiva. Den kräftskivan kommer tyvärr att utgå i år.

 

Renovering av klubbhuset

Vårt klubbhus på bryggan har funnits i nästan 70 år och det har nu tyvärr svårt att orka med den efterfrågan som vi medlemmar har på att få paddla. Bra på ett sätt, dåligt på ett annat. En plan för att renovera påbörjades för över 10 år sen och vi är nu äntligen framme vid att faktiskt kunna påbörja det.
Vid ett tidigare medlemsmöte gavs projektet för att rusta upp brygghusen en budgetram på 1,25 mkr med ett tillåtet överskridande på 20%, d.v.s. max 1,5 mkr. Detta avsåg ett hus. Tanken var att gå vidare med resten i en andra etapp. Då vi nu granskat inkomna offerter ser vi att etablerings-kostnaden för varje etapp är så stor att det lönar sig att göra allt på en gång. Med vald leverantör stannar vi då på 2 mkr.

Styrelsen förordar därför att vi renoverar alla byggnader i ett steg för att minska totalkostnaden då dessa byggnader är de vi har och att en renovering ger bra förutsättningar för vår verksamhet.

Renoveringen av husen sker på icke detaljplanerat område och även om vi får klartecken av staden att renovera så gör vi det väl medvetna om att investeringen inte gäller ”för evigt”.

Styrelsen bedömer att vi klarar investeringen med egen kassa, med förbehållet att vi kan behöva tidigarelägga nästa års medlemsfakturering till början av året. I dagsläget har vi ca 2,3 mkr i kassan. Intäkterna ligger på ca 600 tkr/år och löpande utgifter förra året och innevarande år är ca 300 tkr.

Det är oavsett, för vår verksamhet, stora belopp och därför ber styrelsen om medlemmarnas mandat  att utöka budgetramen till  2 mkr. Du har möjlighet att rösta på det extra klubbmöte den 6 september. Enkel majoritet gäller och styrelsen kommer att besluta enligt det alternativ som får flest röster.

 

Fixardag

Renoveringen av klubbhusen kommer att kräva att vi alla hjälps åt före och under tiden det pågår. Inför renoveringen kommer en fixardag att anordnas där fokus främst kommer att ligga på att rensa och slänga saker. Vi är flera som haft kajakplats genom åren och i många av utrymmena finns både det ena och det andra sparat. Om vi alla hjälps åt kommer det att gå snabbt att rensa ut och det blir upp till var och en att se till att ta hem alla de saker som de har. Det som är kvar när renoveringen påbörjas kommer att slängas! Det är upp till dig som individ att se till att all den utrustning som du har på klubben, inklusive kajak, är borttagen innan renoveringen. Inget datum är satt för byggstart än men räkna med att samtliga lokaler ska vara tomma från och med den 1 november i år.

Datum för fixardagen är den 3 oktober. Mer info kring den kommer senare.

Slutligen vill vi återigen uppmuntra alla våra medlemmar om att fortsätta ta sitt ansvar och tänka till kring hur vi vistas på bryggan och att vi respekterar nuvarande restriktioner med gäster och att stanna hemma vid sjukdomssymptom.

Väl mött,
Styrelsen