Förslag på reviderade stadgar

  • 4 jan 2017

Under höstmötet redovisades ett förslag på en revidering av klubbens stadgar. I enlighet med befintliga stadgar kommer styrelsen lägga fram ett sådant förslag till beslut på årsmötet 23 februari. De nuvarande stadgarna hittar du under fliken Medlem/Stadgar och förslag på reviderade stadgar hittar du om du loggar in på ditt konto. Eventuella kommentarer och ändringsförslag på styrelsens förslag måste överlämnas till styrelsen senast 23 januari.

Hälsningar från styrelsen

I huvudsak gäller revideringen fyra områden:

1. att modernisera språkbruket.

2. att minska antalet styrelsemedlemmar. I dag skall styrelsen enligt stadgarna bestå av 9 personer (varav två suppleanter). Enligt förslaget kommer styrelsen som minst bestå av 5 personer (varav en suppleant) och som mest av 8 personer (varav två suppleanter).

3. att göra styrelsen mer flexibel vad gäller ansvarsposter. Idag finns sju specificerade poster i stadgarna. Förslaget är att de fasta posterna enbart kommer att vara ordförande, kassör och sekreterare.

4. att det kommer att krävas två ordinarie medlemsmöten för att kunna ändra stadgarna. Idag krävs enbart ett årsmötesbeslut.