Information från Styrelsen

  • 18 okt 2016

Styrelsen har hållit två möten efter sommaren och här kommer lite blandad information.

Information från SKK’s styrelse – oktober 2016

 

Brygghus och nyetablering. Som vi informerade om vid årsmötet överlämnades ansvaret för klubbens etableringar från Fastighetskontoret till Idrottsförvaltningen per den 1 januari 2016. Sedan dess har det i stort sett inte hänt någonting från IF:s sida. Men den 27 september diskuterades frågan om en långsiktig lösning för klubbens verksamhet på ett möte med IF:s ledning. Man beslutade då att ”skyndsamt med fastighetskontoret fastställa förutsättningarna för möjligheten att uppföra ett nytt klubbhus”. När en projektledare från Staden är tillsatt bör det hela kunna komma igång i linje med de planer som redovisades vid årsmötet. Mer information kommer att ges vid höstmötet.

En nyetablering kommer dock ta tid, gissningsvis 2-3 år, och under den tiden fortsätter klubben att med egna krafter underhålla vår brygganläggning så att verksamheten kan rulla på. Ni har säkert sett att huset är målat och ett nytt staket uppsatt mot SSS. Till våren planerar vi också att göra om inredningen i det s k kajakskjulet för att på så sätt bereda ytterligare åtta platser.

Höstfixardag. Lördagen den 8 september var det fixardag. Ruggigt väder men ändå god uppslutning. Vi rensade bort gymprylarna ur brygghusets kök och i bodarna och körde två vändor till tippen. Ny isolerad dörr på duschboden kommer glädja alla vinterpaddlare.

Ordning och städschema. Aktiviteten i vår klubb är hög, inte minst med alla nya medlemmar som tillkommit de senaste två åren. Men den hygieniska standarden är låg och utrymmena begränsade. Det är därför mycket angeläget att vi alla gör vad vi kan för att hålla rent och snyggt. Ett städschema är uppsatt, där vi förväntar oss att man tecknar sig. Om detta inte fungerar kan vi tvingas att köpa externa städtjänster, vilket förstås belastar vår ekonomi. Att lämna kvar sina paddelkläder efter avslutad paddling i eller utanför brygghuset är absolut inte tillåtet, det finns inte plats och det är inte trevligt.

Kajak- och materielinköp: På materialsidan har vi köpt nya flytvästar som är synligare än de gamla men kanske framförallt fräschare. Kom ihåg att försöka hänga västarna lite luftigt så de torkar efter användning. Uppdatering av klubbens surfskiflotta pågår med målbild att slutföras tidigt under våren. Vi kommer då att ha skiftat ut de modellerna som inte användes så ofta samt de modeller som hade lite tyngre material mot motsvarande modeller i något lättare material samt att vi sannolikt kommer köpa in en riktig "toppmodell" i form av en Epic V12. Vi har då också samtliga surfskis från samma tillverkare, Epic. Där tillfälle har funnits har vi också valt att köpa in lätt begagnade surfskis i bra skick för att spara på klubbens kassa. Under 2017 är tanken att vi lägger fokus på att uppdatera våra K1 motionskajaker och byta ut den lite "spretiga" flottan mot en sammanhållen flotta från samma tillverkare så att vi även avseende K1orna enkelt kan skilja på de olika modellerna och även ha lite enklare med reservdelsförsörjning och underhåll. Sannolikt blir det kajaker från Citius som vi köper in. Den pålitliga grunduppsättningen av Coastline och Coastrunner behålls (såklart), några exemplar ska dock in på välförtjänt underhåll under vintern.

Ansvarsfördelning i styrelsen. Anette Johansson valde i augusti att kliva av styrelsen. Jens H Bond som varit suppleant träder in och tar Anettes ansvarsområden, dvs. i huvudsak kursverksamhet och medlemsintroduktion.

 

Välkommen till höstmötet den 19 oktober på Klastorpsskolan!

 

/Styrelsen