Styrelseinfo juni

  • 30 jun 2016

Här kommer en sammanfattning av våra senaste möten. Är det något i innehållet du undrar över tveka aldrig att kontakta någon av oss i styrelsen, använd kontaktformuläret, ring eller maila.

Klubbmästerskap

Årsmötet beslutade i våras att i enlighet med Christian Poignants motion införa separata tävlingsklasser för 520 cm kajaker och surfski. Styrelsen/tävlingsansvarig fick då i uppdrag att utarbeta detaljer kring detta. Styrelsen har nu beslutat att genomföra KM enligt följande:

  • KM Kungsholmen runt i valfri båt
  • KM Kungsholmen runt i 520 kajak
  • KM 500 meter i valfri båt
  • KM 500 meter i 520 kajak
  • Långholmen runt för nya medlemmar i valfri båt.

En dam- och en herrmästare utnämns i varje tävling. Tävlingen 200 meter Coastline utgår därmed, dessutom utgår sammanräkningen till en total Klubbmästare, herr- och damklass. Vid tävlingen Kungsholmen runt separeras starterna med 5 minuter och även vid KM 500 meter hålls separata starter.

 

Arbetsrabatter

Årsmötet beslutade i våras att utvidga rabattsystemet med upp till 2*300 kr, dvs antingen 300 kr eller 600 kr i rabatt för av styrelsen godkända aktiviteter. Styrelsen har nu beslutat att medlem högst kan få 300 kr i rabatt för närvaro på fixardagar, dvs även om man deltar i två fixardagar får man högst 300 kr i rabatt. För att få ytterligare 300 kr i rabatt måste man delta i av styrelsen specificerade och godkända arbetsinsatser. Det kan gälla exempelvis instruktörsuppdrag, nyckelansvarig, etc.

 

Smedsudden och brygghuset

Diskussionerna med Staden går framåt men långsamt. Som flera av er kanske läst i lokaltidningarna, har renoveringen av Annexet avbrutits och det är osäkert vilken verksamhet som kommer finnas där när en renovering väl är slutförd. Även den större planen för Smedsudden går på sparlåga. Under tiden finns fortsatt intresse och välvilja från såväl Idrottsförvaltningen som Fastighetskontoret, att möjliggöra för SKK att nyetablera klubbhus och brygganläggning på marken inne i viken på Smedsuddens östra sida. Chefsbyte på Idrottsförvaltningen och en allmänt trög process gör dock att vi inte får några besked före sommaren.

Under tiden gör styrelse och många engagerade medlemmar sitt yttersta för att vi ska kunna driva en bra verksamhet där vi finns nu. Det innebär mindre renoverings- och underhållsarbeten, för både gemensamhetsutrymmen och för kajakförvaring. Allas bidrag i dessa arbeten är välkomna, håll utkik på hemsidan där vi kommer anslå vilka arbeten som planeras.

 

Kurser och nya medlemmar

Under maj och juni har våra duktiga instruktörer genomfört fyra kurser med totalt ca 50 personer. Ytterligare ett antal med god paddelvana har blivit medlemmar via direktintag, dvs. kortare introduktion. Det innebär att klubben tydligt ökar medlemsantalet, trots att några medlemmar valt att sluta. Vi ligger alltjämt på en nivå strax över 400 medlemmar. Vår klubb har också en jämförelsevis hög andel aktiva bland våra medlemmar, trots att våra praktiska förutsättningar är begränsade.

 

När vi nu närmar oss halvtid 2016, konstaterar styrelsen att aktiviteten och engagemanget i klubben som vanligt är hög, och att säsongen startat tidigt. Flera goda resultat på tävlingar och högt deltagande på träningar ger gott hopp om en bra säsong för SKK.

 

/Styrelsen