KM

Information om Klubbmästerskapet

Årets roligaste tävling, vårt klubbmästerskap, går av stapeln i början av september årligen. Ett fantastiskt tillfälle för alla medlemmar oavsett ambitionsnivå att ha en grym dag i solen (den skiner alltid när det är KM) tillsammans med trevliga klubbkamrater. Traditionsenligt inleder vi med paddling kombinerat med kaffe och kaka på förmiddagen för att sedan avsluta med en storslagen kräftskiva på bryggan på kvällen. Årets klubbmästare koras genom att vi paddlar två olika distanser;

1) Kungsholmen runt ca 9km, och
2) 500 meter

Alla typer av kanoter är välkomna, oavsett om det är ens egna eller klubbens. Paddlar man en traditionell racerkanot tävlar man i "520-klassen" och alla övriga typer av kanoter/kajaker/surfskis kör i en öppen klass.

Alltså kommer fyra klubbmästare utses - en man och en kvinna i både 520-klassen och den öppna klassen. För att kunna bli klubbmästare måste man först och främst delta i alla (2) distanser. Poängsystemet fungerar så att poäng delas ut efter placering i respektive lopp så att placering 1 ger 1 poäng, placering 2 ger 2 poäng, osv. Den med lägst sammanlagd poäng blir klubbmästare (om två eller fler medlemmar har lika poäng så är det den med lägst poäng i Kungsholmen Runt som står som segrare).

Registrering påbörjas klockan 09:00. Klubbkanoter/-surfskis reserveras enligt "först till kvarn".

SKK-klubbtillhörighet är ett krav för att kunna deltaga.