Information från styrelsen maj 2017

  • 16 maj 2017

Det händer mycket i SKK och speciellt på bryggan - läs mer här i styrelsens infobrev.

Information från SKK’s styrelse – maj 2017

 

Den nya styrelsen har haft två möten sedan vi valdes på årsmötet. Stort engagemang från styrelsen i en rad frågor. Det handlar om hur vi tar in så många som möjligt av alla de som vill bli medlemmar i SKK, men även hur vår anläggning ska underhållas i avvaktan på en förväntad nyetablering vid Smedsudden. Det projektet har tyvärr inte rört sig framåt men styrelsen gör vad vi kan för att skynda på Fritidsförvaltningen och Fastighetskontoret som har vårt projekt i sin plan för 2017/2018.

Även i år blir det fyra kursomgångar med 12 personer i varje, samt direktintag av vana paddlare på det sätt som vi gjort de två senaste åren. Viktigt att vi alla gör vårt bästa för att de nya medlemmarna ska få plats på bryggan under onsdagskvällarna fram till i början av juni. Ett speciellt tack till instruktörerna som verkligen visar stort engagemang!

Två stora byggprojekt har genomförts under mars-april. Den nya bastun ger plats för fler och håller hög standard, ny spis på gång och projektet är klart. Skickligt och snabbt jobb av några medlemmar har gjort att kostnaderna hållits nere. Upprustning och förtätning med fler fack i kajakskjulet gjordes koncentrerat under en vecka och slutfördes på fixardagen. Vi har äntligen fått en stabil konstruktion och plats för ytterligare 20 kajaker. Även detta projekt har genomförts av några engagerade och kunniga medlemmar, till mycket begränsade kostnader.

Kajakflottan ses ständigt över, med målsättningen att skifta ut omoderna och/eller dåligt utnyttjade modeller mot nya. Med många nya medlemmar ökar också behovet av ett fräscht bestånd av klubbkajaker. Det är ju en av klubbens målsättningar att man inte ska behöva ha egen kajak för att paddla regelbundet, såväl för motion som träning och tävling.

Alla medlemmar fick faktura för årsavgift och eventuell kajakplatshyra i början av april men fortfarande är många obetalda. Om du har missat att betala, gör det snarast!

Träning under ordnade former sker måndagar med start 18.00 från bryggan. Tanken i år är att dela upp på två grupper med lite olika nivå och inriktning, med förhoppning att locka inte bara de mest hängivna och snabbaste paddlarna. Tisdagarna där SKK tränar tillsammans med Örnsberg, lockar också många deltagare.

Fixardagen 6 maj samlade lite färre medlemmar än vanligt, men desto större engagemang. Mycket bra jobb med städning, rensning och uppfräschning. Och i år satsade vi extra mycket på bra mat, med tanken att dagen också ska vara en trevlig social aktivitet. Under juni kommer vi att arrangera någon kvällsaktivitet på bryggan, typ grillning. Håll utkik på hemsidan och på klubbens Facebook-sida !

/Styrelsen