Olle Gardsäter ur tiden

  • 7 dec 2016

SKK:s medlem No 10 har avlidit, 90 år gammal. Olle som var aktiv in i det sista och sålde sin kajak för bara två år sedan, avled i stillhet i hemmet i Oskarshamn.

Om du klickar på Läs mer, får du dig till livs några tillgivna rader om Olle från Christian Poignant!

Styrelsen gm Magnus Oldenburg 

Gunilla och jag hade glädjen att träffa Olle Gardsäter varje sommar i Oskarshamn under de senaste åren.

Vi brukade se honom nere vid Oskarshamns kanotklubb sittande med bar överkropp i skuggan på klubbens altandäck.

Han morsade alltid och vi fick en pratstund innan vi lade lådorna i sjön och stack ut och paddlade. Olle hade bott en tid i Rosenfors, inte många meter från vårt ställe några mil in i landet från Oskarshamn. Där bodde han tillsammans med kvinnan han levde med då men förklarade att han tröttnade på att paddla upp och ner i Emån, så de flyttade till Oskarshamn istället.

Där fanns ju kanotklubben och fina paddelvatten.

Han paddlade sin Tracer och jag tror också en VKV Elite

När jag hade med mig Classic-lådan ner till klubben i Oskarshamn såg Olle SKK märket, lyste upp och menade att det där kände han ju igen. Sen drog han handen över botten och kollade kurvan antar jag, (den är ju lite tillplattad och inte någon riktig racer, men han sa inget om den saken).

Ett annat tillfälle då han lyste upp var då jag berättade att jag kommit över Calle von Gerbers gamla VKV 100. Det gillade han.

 

Det var i somras. Sist jag såg honom var senare samma sommar då Leffe och jag hade paddlat Glider där ute bland ytterskären. Det var en fin dag. Olle hade tunnat ur och var bekymrad över sin hälsa, men han sa att Glider det hade han ju paddlat förr…

Vi kommer att sakna honom.

 

Christian Poignant